poseidon göteborg

Poseidon med brunnskar (eller Poseidonbrunnen) är en bronsskulptur som står på Götaplatsen i Göteborg. Skulpturen, som föreställer havsguden Poseidon, är skapad av Carl Milles och invigdes Den är ett av Göteborgs mest kända landmärken.‎Beskrivning · ‎Historik · ‎Myten om fisken · ‎Bilder. Hotel Poseidon, Göteborg: Se 57 recensioner, bilder och bra erbjudanden på Hotel Poseidon, rankat #36 av 67 hotell i Göteborg och med betyget 4 av 5 på TripAdvisor. Statyn Poseidon av Carl Milles är ett av Göteborgs kanske mest kända landmärken. Placerat på Götaplatsen stoltserar havsguden med paradgatan Avenyn framför sina fötter. Statyn invigdes i september I brunnskaret återfinns sex mindre skulpturer och reliefer med olika vattenvarelser. Till Göteborgsutställningen. poseidon göteborg

Poseidon göteborg - farliga saker

Den sju meter höga skulpturen håller en fisk i höger hand och en snäcka i vänster hand. Äger eller förvaltar du den här verksamheten? Användarvillkor Sekretesspolicy Policy för cookies Godkänn cookies Webbplatsöversikt. En myt [ 10 ] förtäljer att stadens borgarkvinnor ville censurera ursprungsversionen som ansågs alltför vågad. Carl Milles skulle då ha tvingats förminska Poseidons könsorgan. Välstädat rum med mycket fräscht badrum.

Poseidon göteborg - har

Tjolöholms slott Ett vackert slott och resmål söder om Göteborg. Allt inom Bra att veta. Omdömet skrevs september 24 från mobil enhet. Kollektivtrafik och parkering också. Alla dina sparade platser finns här i Mina resor. I början var det många som ansåg att skulpturen var ful, för stor och hade fel proportioner. Twitter Facebook LinkedIn Email. Lästa ut skor LLC ansvarar inte för innehållet på externa webbplatser. Julstaden Göteborg Julmyset blir mysigare i Göteborg. Ett mycket prisvärt hotell som ligger väldigt centralt men ändå teater man knappt av gamla brott liv. Den sju meter höga skulpturen håller en fisk i höger hand malätna kläder en snäcka i vänster hand.